Bilgi Al

ROMANYA TRANSİLVANYA VE ŞATOLAR TURU

Süresi

4 GÜN

Fiyatı

€ 199

Romanya Transilvanya ve Şatolar Turu, 3 gece 4 gün süresince tarih, efsaneler ve mistik atmosferi keşfetmek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu turda, 2 gece boyunca Bükreş'te konaklayarak, Romanya'nın başkentinin zengin tarihini ve kültürünü keşfedeceksiniz. Ardından Sınai, Bran ve Braşov gibi Transilvanya'nın büyüleyici şehirlerini gezip, ünlü Dracula Şatosu'nu (Bran Kalesi) ziyaret edeceksiniz. Bu turda ayrıca, Veliko Târnovo'nun tarihi sokaklarında gezip, Osmanlı ve Bulgar izlerini taşıyan bu şehrin etkileyici atmosferini keşfedeceksiniz. Romanya'nın masalsı güzellikleri, efsanevi şatoları ve büyülü manzaralarıyla dolu bu yolculuk, unutulmaz bir deneyim sunuyor. 

1. GÜN(BANDIRMA-ÇANAKKALE-BÜKREŞ)

  • Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi önü 21:00, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı 23:00’da siz değerli misafirlerimizi alarak turumuza başlıyoruz.Kapıkule sınır kapısına varıyoruz. Burada yapacağımız pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından gece yolculuğu ile Romanya’ya doğru yolumuza devam ediyoruz.
    Sabah Kahvaltısı        : Dahil Değil
    Öğle Yemeği               : Dahil Değil
    Akşam Yemeği           : Yol üzerinde tesiste serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
    Rota                            : İstanbul – Kapıkule Sınır Kapısı (721 km) 

2. GÜN(BÜKREŞ)

  •  Sabahleyin güzergahımız üzerinde alacağımız serbest kahvaltı sonrasında başkent Bükreş’e doğru yolumuza devam ediyor ve kendine has mimarisi ile farklı bir Avrupa şehri olan Bükreş şehir merkezine varışımızla beraber yürüyüş turumuza başlıyoruz. Farklı dönemleri yaşamış her dönemden farklılık ve güzellikleri bünyesinde barındıran bu güzel şehir içerisinde Devrim meydanı, Cumhuriyet meydanı, büyük kütüphane, zafer takı, tiyatro binası, Atatürk büstü göreceklerimizden bazılarıdır. Yapacağımız yürüyüş turunun ardından sizlere vereceğimiz serbest zamanda şehrin keyifli cafelerinde kahve içebilir, yemek yiyebilir, hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Serbest zamanın ardından rehberimizin vereceği yer ve saatte buluşarak Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası’nı dışarıdan fotoğraflayacağımız bir noktaya gidiyoruz. Fotoğraflarımızı çektikten sonra Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi’ni görmek üzere yolumuza devam ediyoruz. Romanya tarihindeki köy yaşamını en iyi şekilde anlatan bu müzeyi gezdikten sonra (giriş ücreti misafirlere aittir) otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan yemekli ve müzikli Romen Gecesi turuna katılabilirler (50 Euro). Gecenin ardından otelimize transfer.

    Sabah Kahvaltısı : Yol üzerinde serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     
    Öğle Yemeği : Bükreş’te serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     
    Akşam Yemeği : Bükreş’te serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     
    Para Birimleri : Bulgar Levası – Romen Lei
     
    Rota : Kapıkule Sınır Kapısı – Bükreş (390 km)
     
    Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 390 km
     
    Otele Giriş Saati : Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 20:30
     

3. GÜN(BÜKREŞ-TRANSİLVANYA-BÜKREŞ)

  • Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirler ekstra olarak düzenlenecek Transilvanya Şatolar turuna katılabilir (60 Euro). Şatoları ve vampirleri hakkında anlatılan dilden dile dolaşan hikayeleri ile masal dünyası olan Transilvanya’da ilk durağımız Sinaia’da bulunan 1.Carol tarafından yaptırılmış Peles şatosu olacak. Mobilyaları, silah koleksiyonu, kütüphanesi, avizeleri, birbirinden şaşalı odaları ile dönemin günümüze ulaşan önemli miraslarından biri olan şatoyu görüp fotoğrafladıktan sonra sıradaki durağımız Bran Şatosu’na gidiyoruz. Drakula Şatosu olarak da anılan bu muazzam şatoyu fotoğrafladıktan sonra hemen yanı başında kurulan pazarda hediyelik eşya alabilir, yöresel peynirlerin tadına bakabilir, restaurantlarında oturup keyifli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Rehberimizin vereceği saat ve yerde buluştuktan sonra günümüzün son durağı olan çok güzel bir şehir olan Brasov’a gidiyoruz. Rehberimizin vereceği serbest zamanda Brasov’un keyifli kafelerinde kahve içebilir çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Turumuzun ardından otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

    Sabah Kahvaltısı : Otelde dahil olarak alınacaktır
     
    Öğle Yemeği : Gün içinde serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     
    Akşam Yemeği : Brasov’da serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     

4. GÜN(BÜKREŞ-VELİKO TRNOVA-ÇANAKKALE-BANDIRMA)

  • Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi yapıp bagajlarımızla beraber otelden ayrılıyoruz. Romanya Bulgaristan sınırında pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından eski Bulgar Krallığı’nın başkenti Veliko Trnova’ya gidiyoruz. Kendine özgü yapısı ve muhteşem manzaraları ile bu şehirde yapacağımız panoramik turun ardından siz değerli misafirlerimiz için serbest zaman. Serbest zamanda kaleyi ziyaret edebilir, hediyelik eşyalar alabilir ve güzel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Turumuzun ardından rehberimizin vereceği saatte buluşma ile İstanbul’a doğru dönüş yoluna geçiyoruz. Sınıra varışımızın ardından pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayıp Türkiye’ye dönüyor ve İzmir’e varışımızda siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakarak bir sonraki turumuzda tekrar görüşmek dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.
     
    Sabah Kahvaltısı        : Otelde dahil olarak alınacaktır
     
    Öğle Yemeği               : Veliko Trnova’da serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)
     
    Akşam Yemeği           : Yol üzerinde tesiste serbest olarak alınacaktır (Fiyata dahil değildir)

     

Dahili Hizmetler:

    • Lüks Otobüslerle ulaşım,
    • 3* ve/veya 4* Otellerde 2 gece konaklama
    • Otelde alınacak olan 2 sabah kahvaltısı
    • Programda dâhil olduğu açıkça belirtilen tüm şehirlerarası transferler
    • Programda dâhil olduğu belirtilen tüm turlar ve çevre gezileri
    • Profesyonel Türkçe Rehberlik hizmetleri
    • Bazı bölgelerde alınması gereken lokal rehberlik hizmetleri
    • Check point ve otopark ücretleri
    • Mesleki Sorumluluk Sigortası
    • Araç içi limitli su ikramı

     

Harici Hizmetler:

    • Çok girişli Schengen vizesi 
    • Kişisel ve ekstra harcamalar
    • Öğlen ve Akşam Yemekleri
    • Yemekler sırasında alınan içecekler
    • Seyahat Sağlık Sigortası (15 Euro) (65 Yaş üzeri için fiyat talep ediniz)
    • Yurt dışı çıkış harcı (500 TL)
    • İsteğe bağlı rehber ve şoför bahşişleri
    • Müze ve Ören Yeri giriş ücretleri
    • Transilvanya ve Şatolar Turu
    • Yemekli ve Müzikli Romen Gecesi Turu
    • Tur programında belirtilen veya belirtilmeyen ekstra geziler
    • Dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
    • Seyahat Güvence Paketi (Ekstra olarak 15 € karşılığında sadece rezervasyon oluşturma aşamasında eklenebilmektedir. Sonradan ilave edilemez.)
    • Otel ve Şehir vergileri toplam 10 € (City tax ismiyle kişi başı alınan vergiler; otelin şehir merkezine yakınlığına, otel yıldız sayısına ve kalınan gecelemeye göre değişiklik gösterdiğinden, tur başlangıcında rehber tarafından toplanarak otellere ödenir)

     

Tur Sözleşmesi Koşulları

  • 1) Sözleşmede ismi geçen her kişi ya da şirket sözleşme koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.
  • 2) Otobüslerimizde kayıt sırasına göre koltuk numarası verilmektedir.
  • 3) Günübirlik turlarda tur şirketi ya da katılımcı tarafından gezi tarihinden 3 gün önce yapılacak iptallerde gezi ücreti bir başka gezi için saklanır veya iade edilir.
  • 4) Günübirlik turlarda katılımcı tarafından geziye 3 günden az kala yapılacak iptallerde ücret iadesi yapılmaz.
  • 5) Tur esnasında kullanılmayan hizmet bedelinin sonradan iadesi mümkün değildir.
  • 6) Turlarımız otel, ulaşım aracı, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülmez.
  • 7) Yurt İçi Konaklamalı turlarda 30 günden önce yapılan iptallerde ücretin tamamı iade edilir. 30 gün ve 15 gün arasında yapılan iptal talebinde ise sağlık sebepleri baz alınır ve seyahate engel doktor raporu istenir. 15 günden az kala yapılan iptallerde iade yapılamaz. Sadece yerine katılacak misafir bulursa İsim değişikliği yapılır.
  • 8) Gezi ücretine dahil olmayan yemeklerde rehber yer önerir, ancak önerilen yerlerden hizmet alma zorunluluğu yoktur. Gezi programını aksatmamak koşuluyla konuklarımız diledikleri yerden hizmet alabilirler.
  • 9) Turlarımız, tura kayıt yaptıran kişi sayısına göre; 15-17 kişide özel dizayn minibüs ile, 18-30 kişide lüks küçük otobüs ile, 30 kişinin üstünde ise 46 kişilik lüks otobüs ile yapılmaktadır.
  • 10) Turlarımızın, yeterli sayıya ulaşamaması ve iptal olması durumunda (min.15 Kişi) misafirlere tur tarihinden 1 gün önceden haber verilerek iptal edilir.
  • 11) Tur esnasında mücbir sebeplerden ötürü turun devam edememesi veya beklenmeyen Hal durumlarında programda belirtilen yerlerde az süre kalınması söz konusu olur ise tur şirketi herhangi bir maddi yükümlülük taşımamaktadır.
  • 12) Turlarımız esnasında yol durumuna bağlı olarak yaşanabilecek gecikmelerden dolayı firmamız sorumlu tutulamaz.
  • 13) Seyahat halinde yaşanabilecek kaza esnasında oluşabilecek yaralanma, ölüm veya sakatlık gibi durumlarda tüm sorumluluk taşıyıcı firmaya aittir ve aracın sahip olduğu sigortalar geçerlidir.
  • 14) Tura katılan tüketicinin; Valizlerin ve içindeki eşyaların her türlü sorumluluğu sahiplerine aittir.
  • 15) Eldestino Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • 16) Üç kişilik odalarda 3.yatak uygulaması olup, 3.yatak standart yataklar ile aynı boyutta olmayabilir. Çocuk indirimi sadece iki (2) yetişkin yanında kalan ilk çocuk için geçerlidir.
  • 17) Yurtdışı turlarında tur başlangıç tarihinden 30 gün önce acenta tarafından yapılacak tur iptali ve sonrasında mücbir sebeplerden kaynaklı iptaller yüzünden acentamız vize için ödenen ücretlerden sorumlu değildir.
  • 18) Konaklamalı programlarda belirtilen geziler mücbir nedenlerden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir.
  • 19) Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Eldestino Turizm sorumlu tutulamaz.
  • 20) Eldestino Turizm yurtdışı turlarında yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Eldestino Turizmun hiç bir sorumluluğu yoktur. Şahsi vize başvurularında Eldestino Turizm'in herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
  • 21) Yurtdışı turlarında T.C. vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile acentemizden temin edebileceğiniz “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile ilgili konsolosluğa başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Eldestino Turizm sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
  • 22) Eldestino Turizm gerekli görülen durumlarda partner / ortak acenteleri ile tur birleştirmesi yapabilir. Yapılan tur birleştirmeleri ilgili turun katılımcılarına tur tarihinden1 gün önceden iletilir. Yapılan tur birleştirmelerinde program değişikliği var ise katılımcılara iletilir. Yapılan tur birleştirmelerinde ekstra tur fiyatlarında değişiklikler yapılabilir.
  • 23) Programda ekstra olarak belirtilen geziler yeterli katılım olmaması halinde, olumsuz hava koşullarında ve yaşanabilecek mücbir durumlarda yapılamayabilir. Turların yapılamamasından Eldestino Turizm sorumlu tutulamaz.
  • 24) Tur iptallerinde ücret İadeleri; misafirlere ödeme şekillerine göre yapılır. Döviz olarak yapılan ödemeler döviz cinsinden, TL olarak yapılan ödemeler TL cinsinden ödeme şekillerine göre iade edilir. Ücret iadelerinde kur farkı talep edilemez.
  • 25) Tarih değişikliği talebi misafirlerin istedikleri tur tarihinin müsait olması durumunda gerçekleşecek olup, koltuk numarası ise müsaitlik durumuna göre verilmektedir. Bir önceki kayıt alınan turdaki koltuk numarası ile tarih değişikliği yapılan turda aynı koltuk numarası garantisi verilememektedir. Tarih değişiklik talepleri günübirlik turlarda turdan en az 3 gün önceye kadar konaklamalı turlarda ise turdan en az 30 gün önceye kadar talep edilmesi halinde değerlendirilir.
  • 26) Otellerden hareket saatlerini rehber belirleyecektir ve iklim koşullarına göre programda değişiklik yapabilir.
  • 27) Eldestino Turizm, kesin kayıt tarihine kadar fiyatlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • 28) Double veya Triple (2 ve 3 Kişilik Odalarda) konaklama yapacak olan misafirler beraber kayıt yaptırdığı kişilerden biri veya iki kişi gelmez ise mecburi oda tipi değişiminden kaynaklı olan fiyat farkını katılan kişi ödemek sorumluluğundadır.
  • 29) Tur rezervasyonunu iptal hakları 3. ve 7. maddelerde açıkça belirtilmiştir. Tur rezervasyonu iptallerinde iade hakkı bulunmayan sürelerde yapılan iptal taleplerinde ödemenin tamamı yanmaktadır. Herhangi bir iade yapılamaz. Ön ödemeli yapılan rezervasyonlarda ise tur bakiyesinin kalan tutarı faturalandırılarak tüketiciden talep edilir.
  • 30) Katılımcı mücbir bir sebep dolayısıyla veya kendi isteği ile tur erteleme talebinde bulunur ise (ücret iadesinin yapılabileceği süre içerisinde) acentede kalan bakiyesini yeni bir turda kullanırken tarihine karar verdiği turun yeni ve güncellenen fiyatından satın alır. Eski fiyat geçerliliğini kaybeder.
  • 31) İnternet sitemiz, sosyal medya hesapları, broşür vb. paylaşılan tur fiyatlarımız nakit ödemelerde geçerli olan fiyatlardır. Fiyatlar kredi kartları ile yapılacak ödemelerde bankaların uygulamış olduğu komisyon oranlarına göre değişiklik gösterebilir.
  • 32) Belirtilen şartlar paket tur sözleşmesinden ayrı düşünülemez. Misafirlerimiz bu şartları kabul ederek turu satın almışlardır. Misafirler katılım sözleşmesini okuyup, anlamakla yükümlüdür.
  • 33) Kesin kayıt ile beraber sözleşmeyi ve KVKK Politikasını okumuş ve kabul etmiş sayılacaksınız.
  • 34) Misafir, yukarıdaki tüm iletişim numaraları ve mail adresleri üzerinden, ELDESTİNO TUR'un tura kayıtlı tüm misafirler ile iletişime geçmesini, bilgilendirme, kampanya ve tanıtım içerikli elektronik ileti, toplu SMS vb. göndermesini kabul etmiş sayılmaktadır.
  • 35) Misafir, rezervasyon esnasında verilen tüm kişisel bilgilerin doğruluğundan sorumludur.
  • 36) Yurt Dışı Turlarına kayıt yaptıran misafirlerimizin tur tarihinden 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
  • 37) Yurt Dışı Turlarda Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Eldestino Turizm sorumlu tutulamaz.
  • 38) Yurt İçi ve Yurt Dışı Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada online olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
  • 39) Yurt İçi ve Yurt Dışı Uçaklı Turlarda bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşunu gerçekleştirememelerinden Eldestino Turizm sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
  • 40) Yurt İçi ve Yurt Dışı Uçaklı Turlarda Eldestino Turizm, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurumdur. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Eldestino Turizm, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır.

Tur Hakkında Bilgi Al

Bu turumuz hakkında whatsapp ile bize ulaşarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.


0 266 714 23 05