loading 0%
YERALTINDA Kİ İSTANBUL TURU
₺1000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

SULTANAHMET MEYDANI, YEREBATAN SARNICI , AYASOFYA CAMİİ

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

HAREKET SAATİ:

05:00 Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

05:10 Paşakent Halk Eğitim Merkezi Önü

 

Sabah başlayan turumuzda yol güzergahında aldığımız kahvaltı sonrasında ilk durağımız Osmanlı imparatorluğu ve Bizans imparatorluğundan beri önemini yitirmeyen SULTANAHMET MEYDANI oluyor. Sultanahmet meydanında rehberimiz eşliğinde YEREBATAN SARNICI na geçiş yapıyoruz.

Yerebatan sarnıcı; 532 yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen Yerebatan Sarnıcı Stoa Bazilikası'nın altında yer aldığı için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir. Sarnıç, uzunluğu 140 m. genişliği 70 m. dikdörtgen biçimde bir alanı kapsayan dev bir yapıdır. Bizans imparatorluğu döneminde su deposu olarak inşa edilen ve kullanılan yapı İstanbul’un işgalinden sonra bir daha depo olarak kullanılmıştır.

Burada ki turumuzu rehberimiz eşliğinde tamamlıyor ve AYASOFYA CAMİİ ve müzesine geçiş yapıyoruz. Ayasofya yüzyıllar boyunca önemini hiç yitirmeyen tarihte sürekli kullanım amacı değişen bir yapıdır. Şuan da bile tarihte hala yerini korumaktadır. Ayasofya gezimiz sonrasında Sultanahmet meydanında yemek molası ve serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz DİKİLİTAŞ a geçiş yapabilir. Serbest zamanımız sonrasında turumuzu bitiriyor ve Bandırma’ya dönüş yolculuğuna başlıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

* Lüks araçlarla ulaşım

* Profesyonel rehberlik hizmeti

* Zorunlu seyahat sigortası

Harici Hizmetler

* Müze ve ören yeri giriş ücretleri

 

 NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.