loading 0%
LİMAN KENTİ BANDIRMA TURU(3 GÜN 2 GECE)
₺0 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

BANDIRMA-ERDEK-KAPIDAĞ-MANYAS

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

Hareket saati:

09:00 Barış Manço kültür merkezi karşısı

 1.GÜN

Liman kenti olan Bandırma’yı turist olarak gezeceğimiz turumuzda ilk günümüzde ki ilk gezi durağımız Manyas gölü Kuşcenneti Milli parkı oluyor.

Kuş cenneti millli parkı; Türkiye’nin ve dünyanın en önemli kuş yaşam alanlarından biri olan Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı, bir diğer adıyla da bilinen Bandırma Kuş Cenneti, 1959 yılında milli park statüsüne kavuşmuştur. Balıkesir’e 18 km mesafede yer alan milli park, 24 bin 47 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor. Avrupa Konseyi tarafından 1975 yılında, çok iyi korunan ve kıta ölçeğinde değer taşıyan, Avrupa Diploması’nın en üst kategorisi olan ‘’A Sınıfı Diploma’’ ile ödüllendirilerek uluslarası öneme de sahiptir.

Neden gitmeliyim? Yerli ve yabancı pek çok turistin akın ettiği yerlerden biri olan parkta; 118 bitki, 23 balık ve 266 kuş türü bulunuyor. Tepeli pelikan, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği, küçük karabatak, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, gri balıkçıl, küçük ak balıkçıl, çeltikçi, kaşıkçı, bıyıklı sumru ve tepeli batağan gibi kuş türlerini görmeniz mümkün. Milli parka 2011 yılında inşa edilen kuş gözetleme kulesi, 17,5 metre yükseklikte olup, 40 kişilik kapasiteye sahiptir. Buradan etrafı daha iyi gözlemleyebilmeniz için dürbün de verildiğini hatırlatalım.

Burada ki gözlemlerimiz bitiminde ise Daskyleion Antik Kenti ne geçiş yapıyoruz.

Daskyleion Antik Kenti; Bandırma Merkezi’ne 30km uzaklıkta yer alan, Daskyleion Antik Kenti, Ergili Köyü yakınlarında konumlanıyor. Manyas Gölü çevresindeki verimli topraklar üzerinde kurulan antik kent dünyada tek Pers Valilik merkezi olan ve en eski Zerdüşt Tapınağı’na ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yine Pers Valiliği’ne ayrılan bir saray, 2500 yıllık Pers Valiliği’ne ve ailesine ait bir mezar da burada bulunuyor.

Tarihsel yolculuğumuz sonrası Bandırma’ya geri dönüş yapıyor ve Bandırma gezimize başlıyoruz. Bandırma’da ilk olarak Bandırma Arkeoloji Müzesine gidiyoruz.

Bandırma Arkeoloji müzesi; Müze, bal peteği planında olup, çatısındaki fenerleriyle Osmanlı mimarisini andırmaktadır. Müzenin zemin katında; bir büyük, bir küçük olmak üzere iki teşhir salonu bulunmaktadır. Büyük teşhir salonunda Eski Tunç Çağından başlayarak 20. yüzyıl başlarına kadar olan sürede bölgede hüküm süren kültürlere ait eserler, küçük teşhir salonunda ise TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı) Projesi kapsamında Manyas İlçesi Kalebayır ve Çavuş Köyleri arasında 2015- 2017 yılları arasında müze tarafından yapılan kurtarma kazılarında açığa çıkarılan eserler sergilenmektedir.

Müze gezimiz sonrasında ise; Kurtuluş mücadelemizin son simgesidir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Yönetiminde kazanılan Kurtuluş Savaşında düşmana son kurşunlar Bandırma Ay yıldız Tepe de sıkılmıştır.

17 Eylül 1922 günü Ay yıldız Tepe de Komutanları Yarbay Vecihi Bey ile birlikte 80 kişi şehit olmuştur. Son Kurşun Anıtı, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anısına ve Yunan askerinin en son denize döküldüğü Anadolu parçası olmasından dolayı bölgeye SON KURŞUN anıtı dikilmiştir.

Son Kurşun Anıtı 90 m2 lik bir alan üzerine yerleştirilmiş, 25 m. yüksekliğinde 8 adet çatılmış tüfekten oluşmaktadır.

Anıt gezimiz sonrasında Bandırmamızın simgelerinde Cumhuriyet meydanına iniyoruz sahil ve kafelerin birleştiği nokta olan Cumhuriyet meydanında verdiğimiz serbest zaman sonrasında turumuzu sonlandırıyoruz. Otelimize yerleşiyoruz.

 

2. Gün
2.GÜN

2.GÜN;

Sabah otelde aldığımız kahvaltı sonrasında gezimize başlıyoruz. İlk gezi noktamız Edincik

Edincik; Bandırma'ya sadece 14 kilometre uzaklıktaki küçük Edincik beldesine de kesinlikle gitmelisiniz. Arnavut kaldırımlı labirent sokakları Osmanlı döneminden günümüze kalmış 2 veya 3 katlı cumbalı ahşap konaklarla dolu olan Edincik, sizi Osmanlı dönemine etkileyici bir yolculuğa çıkaracak. Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın atını bağladığı günümüzde de yaşamaya devam eden 650 yıllık çınar ağacını yakından görebileceğiniz; bazıları müze ve sanat galerisine çevrilmiş tarihi evleri gezebileceğiniz Edincik, küçük restoranlarda geleneksel Osmanlı lezzetleri tadarak modern dünyanın karmaşasından uzaklaşmak için de ideal bir adres.

Kaliteli zeytinleri, zeytinyağları ve üzümleriyle de büyük bir üne kavuşan Edincik’te gezerken onlarca çeşit zeytinyağı ürünü ve el yapımı yöresel hediyelik eşyalar bulabileceğiniz çarşılara uğrayarak güzel bir tatil alışverişi yapabilirsiniz. Tarihi ve otantik atmosferiyle dikkat çeken Edincik; tarih, kültür ve mimari meraklılarının ülkemizde keşfetmesi gereken saklı cennetlerden biri.

Edincik gezimiz sonrasında aracımızda ki yerlerimizi alıyoruz ve Erdek’e doğru yola çıkıyoruz.

Erdek yolculuğumuz sırasında; KİZİKOS ANTİK KENTİ’nde mola veriyoruz

Kizikos Antik Kenti; Araştırmacılar MS 117 yılında meydana gelen deprem üzerine İmparator Hadrian’ın MS 124 yılında Kyzikos’a geldiğini, kentin ve tapınağın tahrip olduğunu görerek maddi yardımda bulunması üzerine kentin onarıldığını ve tapınağın da inşasına başlandığını kabul ederler.

Olasılıkla, ilkin Jupiter (Zeus) adına yapılan tapınak, parasal desteği nedeniyle İmparator Hadrian’a adanmış olmalıdır.

Mimar Aristainetos’un denetiminde yapılan, 8×15/16 sütunlu, dipteros planlı, korinth düzenindeki bu tapınak doğu-batı yönünde uzanan yedi galeri üzerine inşa edilmiştir. Bu gün yalnız üç galeri görülebilmektedir.

MS 167 yılında Filozof Aristeides’in Kyzikos’da tapınağın açılışında yaptığı konuşmada “Evvelce gemiciler dağların şekillerine bakarak adaları birbirinden ayırıyorlardı. Şimdi tapınağınız dağların yerine geçti. Şehriniz fenerlere ve işaret bayraklarına gerek kalmadan gemicilere yol gösteren tek şehirdir” demesi de tapınağın görkemini vurguluyor. Rehberimizin anlatımıyla tarihsel yolculuğumuz sonrasında ise Erdek’e yolculuğumuza devam ediyoruz.

Erdek; hem Marmara Denizi hem de Kapıdağ Yarımadası’nın en sevilen günübirlik gezi ve tatil destinasyonlarından biri. İlçe merkezine sadece 22 kilometre uzaklıkta deniz kıyısında uzanan Erdek; mavi bayraklı Erdek Plajı, yemyeşil doğa güzellikleri, kaliteli butik ve apart otellerinin yanı sıra sahil kenarında sıralanan balık restoranlarıyla da yılın her mevsimi huzur arayan insanları kendine çekiyor. Erdek’in küçük limanından hareket eden teknelerle hem Kapıdağ Yarımadası'nın yeşil ve mavinin buluştuğu gizli koylarını keşfedebilir hem de büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşamlar yaşayabilirsiniz.

Erdek gezimiz sonrasında Kapıdağ yarımadası gezimize başlıyoruz. Yarımadayı doyasıya gezmek üzere yolculuğumuza başlıyor orman ile denizin içiçe geçtiği harika bir doğa manzarası eşliğinde Bandırma’ya ulaşıyor ve turumuzu sonlandırıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

1 Gece yarım pansiyon olarak otel konaklaması

Tüm transferler

Rehberlik Hizmeti

Harici Hizmetler

Yol güzergahında alınan yemekler

Tüm kişisel harcamalar