loading 0%
EN UZUN GÜNE ÖZEL İSTANBUL KÜLTÜR & BOĞAZ TURU
₺2950 TL

Tur Güzergah

İSTANBUL-ARKEOLOJİ MÜZESİ-MISIR ÇARŞISI-BOĞAZ TURU

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

 

   21 Haziran Yılın en uzun günü olarak bilinen Yaz Gündönümünü Kuzey Yarımkürede her yıl kutlarlar. Bu özel günde Güneş gökyüzünde ki en yüksek noktasına ulaşır ve Dünyaya uzun bir süre yayar. Bizim Ülkemizde en uzun Gündüz Sinop ilimizde Güneş 04;57 de doğarken akşam 20;26 batar.  Bu Özel günde  Dünya’nın en göz alıcı şehri İstanbul Boğaz turuna gidiyoruz.

           İstanbulun Tarih ve Modernliğin eşsiz dokusunu Boğaziçinin Turkuaz rengi sularında, Temiz Deniz havasını içimize çekerek Yunuslar ve Martılar eşliğinde etrafımızda doğal güzellikleri seyrederek, Yalılar, Saraylar Camileri, Kuleler ve Köprülerin ihtişamını yaşayarak gün batımını izliyoruz.

 

Hareket Saati ve Yeri:

07:30   Erdek Migros Önü

08:00   Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

08:04   Paşabayır Halk Eğitim Önü

  

      Asya ve Avrupa yakasının birleştiği İstanbul’un büyüleyici ruhunu keşfetmek ve tarihini dinlemek için Turumuza Rehber eşliğinde İstanbul Arkeoloji müzesi ile başlıyoruz.

        Dünyanın en büyük müzeleri arasında ve Türkiye’nin müze olarak inşa edilen en eski binası olan İstanbul Arkeoloji Müzesi içerisinde çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eser barındırmaktadır. 19. Yüzyılın ortalarında Maarif Nazırı Mehmet Esad Safvet Paşa tarafından Müze-i Hümâyûn adıyla 1869 yılında kurulmuştur ve 13 Haziran 1891’de ana binanın inşaatı tamamlanıp ziyarete açılmıştır. Müzenin koleksiyonunda, Balkanlar'dan Afrika'ya, Anadolu ve Mezopotamya'dan Arap Yarımadası'na ve Afganistan'a kadar, Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yer alan medeniyetlere ait eserler bulunmaktadır. Müze üç ana birimden oluştuğu için İstanbul Arkeoloji Müzeleri olarak adlandırılmaktadır. Rehberimiz eşliğinde gerçekleştirdiğimiz Arkeoloji müzesi gezimiz ardından Mısır çarşısına geçiyoruz.

 

        Mısır çarşısı, Eminönü’nde Yeni Camii’nin arkasında ve Çiçek pazarının yanındadır. İstanbul’un en eski kapalı çarşılarından olan Mısır çarşısı, aslında Yeni Camii’nin yapılışı sırasında bu camii ye gelir getirmek amacıyla inşa ettirilmiştir. Çarşı son olarak 2013 – 2018 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çok kapsamlı bir tadilattan geçirilmiştir. Mısır çarşısında yer alan esnafın çoğunluğunu aktarlar ve baharatçılar teşkil etmektedir. Bunun yanı sıra çarşıda meze, kuruyemiş, bitki, şifalı ot, zeytin, kurutulmuş meyve, pestil, el sanatları, giyim eşyası, altın, gümüş ve takı satan dükkanlar da bulunmaktadır. Sanayileşmenin getirdiği lezzet farklılaşmasını benimsemeyenler için ‘’çiftlik’’ yapımı ya da ‘’köy’’ çıkışlı peynirlerin, pastırma türlerinin, sucuk ve bakliyatın da sergilendiği Mısır çarşısı, bu geleneksel özelliğini yitirmeye niyetli görünmemektedir. Mısır çarşısında vermiş olduğumuz 4 saatlik serbest zaman ardından 21 Haziran en uzun gün eşliğinde gün batımı seyrine şahitlik etmek için Eminönü limanında bizleri bekleyen özel Lotus Yatımıza gidiyoruz.

      Saat 19:00 da hareket edecek olan yatımızla Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde yerlerimizi aldıktan sonra rüzgarın saçınızı okşadığı ve boğaz havasının bedeninizden ruhunuza yansıyarak huzurla doldurduğu ‘’bir İstanbul masalı’’ için gün batımı yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek boğaz turu ardından limanımıza yanaşıyor ve bizleri bekleyen Eldestino turizm aracımızda yerlerimizi alıyoruz ve Bandırma’ya doğru yola çıkıyoruz

 

 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

 

·          Lüks Araçlar ile Ulaşım

·         Profesyonel Rehberlik Hizmeti

·         Özel Lotus Yatımızla Boğaz Turu

·         Özel Lotus Yatımızda Akşam Yemeği

·         Zorunlu Seyahat Sigortası

Harici Hizmetler

 

·         Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

·         Kişisel Harcamalar

·         Sabah Kahvaltısı

·         Öğle Yemeği