loading 0%
MİDİLLİ ADASI TURU (3 GÜN 2 GECE)
€199 EURO DAN BAŞLAYAN FİYATLAR

Tur Güzergah

BANDIRMA-AYVALIK-MİDİLLİ ADASI

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

Midilli Merkez-Plomari

 08:00’ da Ayvalık Gümrük’ te buluşup, gümrük işlemlerimizin ardından yaklaşık 1,5 saat süren deniz yolcuğu saat 09:00 başlıyor. Midilli gümrük işlemleri ardından Midilli Adası’nın güneyinde yer alan Plomari bölgesine geçiyoruz. Lüks sabunları ve Yunanistan'ın geleneksel ürünü uzo üretimiyle ünlü Plomari'de ziyaret noktaları arasında anıt çınar ağacını etrafında şekillenen otantik mimariye sahip Plomari sokakları ve geleneksel üretimi dinleyeceğimiz ouzo müzesi/fabrika yer alıyor. Plomari'deki gezi ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği serbest zaman.

Diğer.Detaylar: 
Kahvaltı.:Ekstra/Serbest.Zaman
Öğle.yemeği:Ekstra/Serbest.zaman
Akşam yemeği: Ekstra/ Serbest zaman

Konaklama:  3* Silverbay Hotel, Theofilos Petra Hotel, Kalloni Bay Hotel, Malemi Hotel, vb.

Not: Otel konaklamaları grup yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. 

2. Gün
2.GÜN

Thermi - Mandamados - Molivos - Petra - Kalloni

Sabah kahvaltısı sonrası otobüsümüzle Adanın doğu kıyılarından Türkiye’ye en yakın noktasına kuzeyine doğru hareket ediyoruz.

Thermi’de bulunan Osmanlı döneminin en lüks termal oteli Sarlıca Palas'ı panoramik olarak aracımızdan gördükten sonra manastırı, seramikleri ve yoğurdu ile meşhur Mandamados’a varıyoruz. Sadece Ortodoks alemi için değil tüm inananlar için mucizeler yarattığına inanılan Başmelek Taksiarhis Manastırıve Kilisesini ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirler manastırın kafeteryasında ballı yoğurt ve lokmasını tadabilir.

Gezimize UNESCO koruması altında olan Türkiye’den ışıkları görünen Molyvos ile devam ediyoruz. 1462’de Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen adanın en büyük ikinci kalesi Molyvos Kalesi’nde aracımızdan inerek arnavut kaldırımlı sokaklardan cumbalı evler arasından asmalar altında rehberimiz eşliğinde yürüyerek tarihi Osmanlı Çeşmesive Camiine doğru iniyoruz. Ege manzaralı seyir teraslarının bulunduğu restoranlar arasından yürüyoruz. Molyvos evlerini ve kaleyi kadraja alıp hatıra fotoğrafı aldığımız noktada aracımızda buluşuyor, uzun plajlarıyla ve deniz kenarındaki tavernalarıyla meşhur Petra’ya geçiyoruz. Petra'da verilen serbest zamanda öğle yemeği(ekstra) alabilir ve dileyen misafirlerimiz plajlarda yüzebilir.

Yunanca’ da “kaya” anlamına gelen bu küçük turizm beldesinde 114 basamakla çıkılan kaya üzerindeki şapelin eşsiz fresklerini görmek üzere geziye devam ediyoruz. Osmanlı Konağının da(Müze ev) bulunduğu çarşısında dolaştıktan sonra adanın iki körfezinden bir diğeri olan sardalyası ile meşhur Kalloni üzerinden geçerek otelimize dönüyoruz. Geleneksel yunan yemekleri ve dansları eşliğindeki Yunan Gecesi için rehberimizin belirlediği saatte buluşuyoruz.

NOT: Taverna eğlencesi müsaitliğe göre 1. veya 2. Gece olabilir.

Diğer.Detaylar: 
Kahvaltı:Tur.ücretine.dahil.olarak.otelde.açık.büfe.olarak.sunuluyor.
Öğle.yemeği.:Ekstra/.Rehberin.tur.akışı.doğrultusunda.belirttiği.serbest.zaman
Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak Tavernada

Konaklama:  3* Silverbay Hotel, Kalloni Bay Hotel, Malemi Hotel, Theofilos Petra Hotel vb.

Not: Otel konaklamaları grup yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

3. Gün
3. GÜN

Gera -Agiasos- Merkez

Otelimizde kahvaltımızı yaptıktan sonra Barbaros Hayrettin Paşa’nın memleketi Gera Körfezi' nden geçerek Midilli’nin en yüksek dağı Olympos’un eteklerinde bulunan Agiasos'a varıyoruz. Köye özgü ahşap oyma mobilya işçiliği, seramik ve dantel işlerini sergileyen çarşısını gezerek Ortodoks aleminin kiliselerinden Meryem Ana Kilisesi ve Agiasos etnografya müzesini ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz köy kahvesinde gizli baharatlarla hazırlanan kaynarı tadabilir.Bir ağacın kovuğunda yaşayan ünlü ressam Theofilos’un yaşadığı köyü aracımızdan panoramik olarak görerek Midilli merkeze, gümrüğe dönüş için harekete geçiyoruz. Midilli Merkez'de Sappho meydanı, İlk Osmanlı Bankası, Aziz Therapon Kilisesi, Metropolit Kilise, Yeni Camii ve Türk Hamamı gezi noktaları görüldükten sonra Midilli gümrüğüne işlemler için geçiyoruz. 

18.00’de Ayvalık’a doğru gemimiz kalkıyor.

Diğer.Detaylar: 
Kahvaltı:Tur.ücretine.dahil.olarak.otelde.açık.büfe.olarak.sunuluyor.
Öğle.yemeği:Ekstra/serbest.zaman
Akşam yemeği: Ekstra/ Serbest zaman

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

  • Ayvalık - Midilli —gidiş - dönüş gemi bileti
  • 2 gece oda kahvaltı bazında konaklama
  • 3 gün boyunca ada gezileri ve transferler
  • 1 akşam yemeği ve taverna eğlencesi (Taverna eğlencesi müsaitliğe göre 1. veya 2. Gece olabilir.)
  • Program boyunca Türkçe rehberlik hizmeti

Harici Hizmetler

  • Kapı Vize Ücreti (90 euro)
  • Yurtdışı çıkış harcı ( 150 TL)
  • Ayvalık Liman Vergisi ( 100 TL)
  • Midilli Adası Gecelik Şehir Vergisi ( 3,5 €*konaklama oteline göre değişebilmektedir. Teyid ediniz.)
  • Seyahat süresince alınacak öğle ve akşam yemekleri ve içecekler (1 akşam yemeği hariç)
  • Otelde alınan ekstralar,şehir ve liman vergisi, müze ve ören yeri girişler

 Yurtdışına çıkacak 18 yaş altı bireylerin velilerinden anne yada babalarından bir kişi eksik ise muvafakatname bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır.

  • Kapı Vizesi Detaylı Bilgilendirme ve İstenen Evraklar

    • Pasaportunuzun ilk sayfasının fotokopisi ( Fotoğrafınız ve kimlik bilgilerinizin yazılı olduğu sayfanız net okunur biçimde olmalı )
    • 2 adet Biyometrik fotoğraf
    • Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı) önlü arkalı fotokopisi (bilgiler net okunur biçimde olmalı)
    • Gemi bileti; Gemi biletinizde gidiş dönüş tarihleriniz yazılı olmalıdır. Dönüş tarihiniz açık olamaz. Bileti ofisimizden satın almış olmanız gerekmektedir. 
    • Otel Rezervasyonu konfirmesi; Rezervasyon üzerinde yer alan Check-in, Check-out (Giriş/Çıkış) tarihleriniz biletinizin gidiş dönüş tarihi ile uyuşmalıdır. Ayrıca ödemesi yapılmış otel rezervasyonu olması gerekmektedir. Otelin ön ödeme kabul etmemesi veya ödemenin yapıldığı halde rezervasyon üzerinde görünmüyor olması vize evraklarınızın kabul edilmeyeceği anlamına gelmektedir.
    • Vize Başvuru formu çıktı alınıp doldurulacak ve son sayfası imzalanacaktır.
    • Dilekçe : Başvuru dilekçesi çıktı alınıp imzalanarak evrakların içerisine eklenecektir.

    Not: Acentemiz ile tura katılacak olan misafirlerimizin gemi ve otel rezervasyonları Acente tarafından evraklara eklenecektir. Başvuru formunda otel adı yazmayınız.

    Kapı vizesi yetişkin ücreti kişi başı 90 €uro 

    Kapı vizesi 0-17 yaş çocuk ücreti 30 €uro

    • Pasaportunda KKTC giriş damgası bulunanlar, Yunanistan'a giriş yapamazlar. 
    • Daha önce vize reddi bulunanlara kapı vizesi verilmez.
    • Kapı vizesi uygulaması ile en fazla 6 gece 7 gün seyahat edebilirsiniz.
    • Kapı Vizesi uygulaması tek girişlidir. Her seyahatinizde yenilemeniz gerekmektedir.
    • Vize evraklarınızın Yunanistan Polisi tarafından kabul olmaması, evrakları teslim ettikten sonra biletinizi açığa almanız, gemiyi kaçırmanız veya herhangi nedenle ilgili sefere katılmamanız durumunda vize başvurusu rededilmektedir. Ödemiş olduğunuz vize ücretinin iadesi yapılmamaktadır.
    • Eksik evrak ile veya vize ücreti ödenmeden ofisimize teslim edilen yada  kargo yoluyla gönderilen evraklar geçersiz sayılacaktır ve vize başvurusu kabul edilmeyecektir.
    • Almış olduğunuz kapı vizesi sadece gitmiş olduğunuz ada için geçerlidir. Adadan Adaya veya Adadan Ana Karaya geçiş yapamazsınız.

    NOT : Kapı vizeli misafirlerimizin Midilli gümrüğünün yoğunluğuna bağlı olarak gümrükten çıkış yapması 1 ila 4 saat sürebilir. Bu sebeple yanlarına su ve atıştırmalık, yiyecek vb. almaları önerilir. Kapı vizesi Midilli Gümrük Polisi sizleri gördükten sonra onaylanır. Gecikmeden Acentamız sorumlu değildir .

    Not: Kapı vizesi uygulaması sadece Türk vatandaşları için olmakla beraber kapı vizesi almak isteyen yolcularımız, seyahat edecekleri tarihten en geç 5 gün önce aşağıda belirttiğimiz evrakları ve vize ücretini ofisimize kargo yoluyla veya direkt ofisimize gelerek teslim etmeleri gerekmektedir.